Vrijwilligerswerk bij de Zwartendijkruiters

Ben jij gek op paarden? Werk je graag met mensen met een verstandelijke, sociale- en emotionele of lichamelijke handicap? Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Kampen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je kan al vrijwilliger worden vanaf 14 jaar. Meld je direct aan door een mail te sturen naar info@zwartendijkruiters.nl

Word vrijwilliger bij onze manege

Zonder vrijwilligers is het paardrijden voor onze ruiters vaak niet mogelijk. Daarom hebben wij je hard nodig om het paardrijden te organiseren voor onze ruiters. Om vrijwilliger te worden bij ons hoef je geen ervaring te hebben met paarden of met onze doelgroep. De dingen die je moet weten leren we je gaandeweg. Wel is het belangrijk om affiniteit te hebben met onze doelgroep en met onze paarden. 

Het vrijwilligerswerk bestaat uit verschillende taken. De focus ligt op het mogelijk maken van de lessen voor de ruiters. Hierbij kan je denken aan een ruiter helpen met op- en afstappen van het paard, meelopen tijdens de les en het op- en afzadelen van de paarden. Daarnaast vervullen de vrijwilligers een belangrijke rol in de dagelijkse verzorging van de paarden. Hier bestaan je taken uit het mesten van een stal/wei, het vullen van hooinetten en het losgooien van paarden. 

Paarden verzorgen en paardrijden

Een paard verzorgen is enorm leuk, misschien wil je daarom zelf graag een verzorgpaard of wil je op paardrijles. Heb je er alleen ook wel eens aan gedacht om vrijwillig paardenwerk te doen? Zo kan je bezig zijn met de verzorging van paarden (waarbij genoeg tijd is voor knuffels en aandacht) terwijl je tegelijkertijd onze ruiters en de stichting helpt.

Als tegenprestatie voor je inzet mag je na drie maanden zelf ook bij ons komen paardrijden! Om de week krijg je dan driekwartier groepsles. Hoe leuk is dat! Klinkt dit als iets wat bij jou past? Dan is vrijwilliger worden bij de Zwartendijkruiters echt iets voor jou!

Het leukste vrijwilligerswerk in Kampen

Er zijn talloze vormen van vrijwilligerswerk, maar in omgeving Kampen is vrijwilliger worden bij de Zwartedijkruiters wel één van de leukste! Nou zijn wij misschien een beetje bevooroordeeld dus kom gerust een keertje langs om de sfeer te proeven en onze medewerkers, vrijwilligers én paarden te leren kennen. Wil je je alvast aanmelden of heb je nog andere vragen? Stuur dan een mailtje naar info@zwartendijkruiters.nl