Direct contact? sapkampen@gmail.com
Onze Paarden - Chico

Paard Chico

Naam: Chico van de Vogelenzang
Ras: Appaloosa
Stokmaat: 1.52m dus een E-pony
Geboortedatum: 27-03-2004
Aftekeningen: Eigenlijk zijn appaloosa's bijna altijd helemaal gestippeld. Chico is vos kleurig en vooral in de zomer zie je een paar stippen. Hij heeft een klein kolletje en rechtsvoor een witte kroonrand.
Ouders: De moeder van Chico is Romy of Woodrow. De vader van Romy of Woodrow is Palousa Santos. De vader van Chico is Chewano van de Langen

  • Toen Chico kwam wilde hij direct de leider van de koppel worden, dat ging mis met Melvin want hij was dat. Hij heeft toen eerst een zomer bij de shetlanders in de wei gestaan en daarna apart met Lady. Langzaam aan heeft hij kennis gemaakt met alle andere pony's apart voor dat hij bij de koppel in mocht. Nu staan ze allemaal lekker bij elkaar, Chico is de baas.
  • Chico speelt heel erg graag! Hij bijt graag in halsters, sokken, dekens, oren en in alles wat hij pakken kan bij de andere pony's. Spelen met Kay is het leukste maar spelen met Ché, Faith  en Melvin is ook leuk. Lady en Rimmy willen niet met hem spelen, maar hij vindt ze wel leuk! Soms ziet het er wel een beetje gevaarlijk uit, het gaat er soms best wel hard aan toe als ze tegen elkaar op steigeren maar als ze het niet leuk meer vinden gaan ze vanzelf uit elkaar.
  • Chico heeft last van pollenallergie (hooikoorts voor een paard) dus hij heeft een netje voor zijn neus met rijden. Hij schud dan nog wel steeds met zijn hoofd maar daar kan hij niks aan doen. Dit kun je tijdens het rijden dus het beste negeren.
  • Chico is gek op buiten rijden. Hij kan het beste voorop lopen van allemaal. Hij vindt soms wel iets eng, maar als je hem vertrouwen geeft gaat hij uiteindelijk overal langs.
  • Chico is bij zijn vorige eigenaar altijd met een westernzadel gereden, hij reageerde heel goed op stem. Dat hebben we hem afgeleerd, want dat is niet handig als iemand 'draf' zegt terwijl dat niet voor Chico bedoeld is.
  • Chico is heel braaf met rijden. Hij reageert heel goed op de ruiter die erop zit. Als de ruiter een beetje bang is, is Chico ook heel rustig en lijkt het alsof hij een zelfs een beetje sloom is.
  • Chico vindt scheren heel eng. Hier maak je hem helemaal niet blij mee. Ook wassen is niet zijn ding. Door water lopen is al niet leuk dus onder de douche ook niet.
  • Chico houdt wel van springen, dit kan hij ook heel goed. Zonder ruiter springt hij makkelijk 1.20m.
Paard Chico
Chico
Paard Chico