Direct contact? sapkampen@gmail.com

Spel- en Dressuurdag 2016 (met uitslag loting)

Afgelopen zaterdag waren tal van vrijwilligers en ruiters op de manege aan de Zwartendijk alweer vroeg uit de veren. De jaarlijkse spel- en dressuurdag stond weer op het programma. Burgemeester Bort Koelewijn was ook al vroeg van de partij als ambassadeur van de Stichting Aangepast Paardrijden en heeft met belangstelling de diverse onderdelen bekeken, de ruiters aangemoedigd en met menigeen bijgepraat. De burgemeester is al sinds 2011 ambassadeur van de stichting, waar de stichting heel blij mee is.

Vanaf 9 uur mochten de ruiters hun proeves afleggen waar al weken voor geoefend was. Er zijn diverse proeves afgelegd waaraan ruim 50 ruiters meededen die na afloop hun diploma, de cijferlijst en een mooi aandenken ontvingen aan deze, voor hen belangrijke dag.

Voorzitter Marjon Schaeffer legt uit wat het voordeel is van paardrijden voor de doelgroep met een beperking op verstandelijk, lichamelijk of sociaal gebied. ‘Paarden staat erom bekend dat ze een persoon levenslust, gevoel voor avontuur en eigenwaarde geven of teruggeven. Dat zien we absoluut terug tijdens de lessen die we wekelijks geven, maar vandaag wordt dat extra duidelijk wanneer ze hun proeve hebben gereden en voltooid. Die blijde en ontspannen gezichten zijn goud waard! Geweldig om te zien wat paardrijden voor positief effect heeft op onze ruiters’.

Een heel mooi voorbeeld daarvan is onze ruiter Indy, ze wordt in juni 5 jaar en is één van onze jongere ruitertjes. Zij kon amper meer zelfstandig zitten en haar therapeut raadde paardrijden aan. Zo is ze bij de SAP gekomen. Door middel van backriding kan Indy paardrijden, dat houdt in dat er iemand achter haar zit op een deken met een singel (Dus niet met een zadel). Dit bevordert het zelfstandig zitten maximaal. Indy rijdt inmiddels bijna een jaar. Het is verbazingwekkend om te zien hoe goed ze nu weer kan zitten, daar zijn de ouders, de vrijwilligers en de instructie enorm blij mee. De vrijwilliger die haar begeleidt door achter haar te zitten tijdens het rijden hoeft haar inmiddels alleen lichtelijk te ondersteunen. De rest kan ze weer zelf. Het is geweldig om te zien wat paardrijden voor Indy doet! Dat ervaren wij bij al onze ruiters, het doet ze allemaal zo enorm goed: paardrijden is de beste sport en therapie in één, voor iedereen!

’s middags was er de verloting met als goede doel het paardrijden betaalbaar te houden voor onze ruiters. We zijn onze sponsors erg dankbaar voor de mooie prijzen die ze weer beschikbaar hebben gesteld.

Hieronder staat de uitslag van de loting:

1e    prijs   Huawei T1 mini tablet       nr  00580   E ter Schuur,

2e                Philips wake up……           nr  00416   G Vossen,

3e               MP3 Clip Speler                   nr  00008   Opoe Mol.

4e               Tupperware                          nr 00273    K Potkamp.

5e               Blond Mok                             nr  00341   A Sneller,

6e               Blond Mok                             nr  00842   O Bongers,

7e                      Koffie Genot Bon                nr  00343   H Dikker,

8e               KG Bon                                    nr  00991    Hofmeyer

9e               KG Bon                                    nr  00191    Borger,

10e             KG Bon                                   nr  00572    C Bruins,

11e             KG Bon                                   nr  00206     J Reuvekamp,

12e             KG Bon                                   nr  00783    T Noordhof/Bakker,

13e             KG Bon                                   nr  00190    Oma Plette,

14e             KG Bon                                   nr  00555    Coby Bremer,

15e             KG Bon                                   nr  00708   Bep Zaaijer,

16e             KG Bon                                   nr 00013    Marry Visserman,

17e            Houten Bankje                    nr  00521   Oma Plette,

18e             SAP Pakket                           nr   00391  G Meijerink,

19e             SAP Pakket                           nr   00080  Damian Visser,