Spel en Dressuurdag 2011

Burgemeester: “indruk van combinatie ruiter en paard” Kampen. Afgelopen zaterdag waren tal van vrijwilligers en ruiters op de manege aan de Zwartendijk al vroeg uit de veren. De jaarlijkse Spel- en dressuurdag stond op het programma. Ook burgemeester Koelewijn moest vroeg op om rond negen uur de openingshandeling te verrichten. Jeroen Val en Rick Haan, twee ervaren ruiters van de Stichting bodem hem het certificaat aan dat hoort bij zijn nieuwe functie: Ambassadeur van de Stichting Aangepast Paardrijden “De Zwartendijkruiters”.

Dhr. Koelewijn was zichtbaar onder de indruk van de fantastische samenwerking tussen ruiter en paard. Of de beperking van de ruiter nu groot of klein is, uiterlijk zichtbaar of niet zichtbaar paard en ruiter zijn “een”. Ingespannen gezichten, velen verkleed als piraat, en dan ook nog eens meedoen aan wedstrijden op “jouw” pony of paard. En, dat de burgemeester graag met jou op de foto wil!

In de categorieën galop, stap/draf en sprong streden circa vijftig ruiters om de punten. Gehuldigd met een medaille en een piratendiploma. Voorzitter Steffen Hofstra legt het achterliggende doel uit: “de score is voor de stichting weer belangrijke input voor het behandelplan van de ruiter: hoe gaat de ruiter om met publiek, de spanning van wedstrijden, het soms lange wachten, met zijn paard of pony dat zo mooi versierd is, met de proeven in de grote bak, maar ook de betrokkenheid van de ouders of verzorgers”. De stichting probeert hiermee de grens van de beperking een stukje op te schuiven. Hofstra vervolgt: “en dan die blijde en ontspannen gezichten als de proef voltooid is en de medaille kan worden omgehangen, het Olympische gevoel. Dat neemt niemand ons af!”. , ”. Geheel in stijl werd het programma afgesloten met een piratenspeurtocht. Moe maar voldaan was een ieder rond drie uur terug op de manege. Een mooie dag.

 

5 (2)