Direct contact? sapkampen@gmail.com

SAP in De Brug

SAP in de Brug

De jaarlijkse Spel- en dressuurdag van de Stichting Aangepast Paardrijden Kampen stond zaterdag op het programma. Tal van vrijwilligers en ruiters op de manege aan de Zwartendijk waren dus al vroeg uit de veren. Ook burgemeester Bort Koelewijn moest vroeg op om rond negen uur de openingshandeling te verrichten. Jeroen Val en Rick Haan, twee ervaren ruiters van de Stichting bodem hem het certificaat aan dat hoort bij zijn nieuwe functie: Ambassadeur van de Stichting Aangepast Paardrijden De Zwartendijkruiters’.

“Koelewijn was zichtbaar onder de indruk van de fantastische samenwerking tussen ruiter en paard”, aldus de organisatie. “Of de beperking van de ruiter nu groot of klein is, uiterlijk zichtbaar of niet zichtbaar paard en ruiter zijn één. Ingespannen gezichten, velen verkleed als piraat, en dan ook nog eens meedoen aan wedstrijden op ‘jouw’ pony of paard. En, dat de burgemeester graag met jou op de foto wil.”

Opschuiven grens
In de categorieën galop, stap/draf en sprong streden circa vijftig ruiters om de punten. Gehuldigd meteen medaille en een piratendiploma. Voorzitter Steffen Hofstra legt het achterliggende doel uit: “De score is voor de stichting weer belangrijke input voor het behandelplan van de ruiter: hoe gaat de ruiter om met publiek; de spanning van wedstrijden; het soms lange wachten; met zijn paard of pony die mooi versierd zijn; met de proeven in de grote bak; maar ook de betrokkenheid van de ouders of verzorgers?”. De stichting probeert hiermee de grens van de beperking een stukje op te schuiven. Hofstra: “En dan die blijde en ontspannen gezichten als de proef voltooid is en de medaille kan worden omgehangen, het Olympische gevoel. Dat neemt niemand ons af”. Geheel in stijl werd het programma afgesloten met een piratenspeurtocht. Moe maar voldaan was een ieder rond drie uur terug op de manege.