Onze Paarden - Lucky

paarden, Lucky

Naam: Darcys Waterford Man (roepnaam Lucky)
Ras: Ierse pony
Stokmaat: 1.40m dus een D-pony
Geboortedatum: 01-01-2012
Aftekeningen: Lucky is een bruinbonte pony. Hij heeft een blesje op zijn hoofd wat een klein beetje lijkt op een omgekeerde 7. Hij is bijna helemaal bruin maar over zijn schoft en billen loopt een witte vlek, hij heeft dan weer zwarte manen (met een beetje wit) en een bijna helemaal witte staart! Hij heeft 4 witte voetjes.
Ouders: De ouders van Lucky zijn niet bekend. Dat komt omdat Lucky in Ierland is geboren.

  • Toen wij Lucky kochten was hij net 3 maanden in Nederland. Hij is in Ierland geboren en daar hebben ze hem ingereden. Toen is hij met heel veel paarden in de vrachtwagen naar Nederland gekomen en daar heeft hij meer geleerd onder het zadel. Lucky is 31-08-2017 naar Nederland gekomen en hij is sinds begin december 2017 bij ons.
  • Lucky is nog maar 6 jaar dus hij snapt nog niet altijd alles. Hij moet nog best wel veel dingen leren, daarom is het soms best moeilijk om op Lucky te rijden. Dan slingert hij bijvoorbeeld een beetje of staat hij stil en gaat hij niet lopen als je been geeft. Het kost heel veel tijd om een pony goed te beleren.
  • Lucky is gek op aandacht en knuffels. Het liefst gaat hij bij iedereen stil staan om te knuffelen.
  • Lucky is nog niet mee geweest op buitenrit. Hij heeft al wel buiten gewandeld. Hij vindt schapen maar raar!
  • Lucky wil graag vriendjes zijn met alle pony's. Hij vindt ze allemaal leuk en speelt heel graag mee met de rest. Hij kan het goed vinden met Unycke maar ook met Lady. Ché wilde eerst geen vriendjes worden met Lucky, omdat Ché Unycke wilde beschermen. Nu kunnen ze allemaal samen in de paddock of wei en Ché is niet meer jaloers. Lucky hoort nu bij de kudde.
  • Lucky vindt hoeven krabben nog een beetje moeilijk, Hij vind het maar gek om op 3 benen te staan. Ook wassen vind hij niet zo leuk. Dat is ook allemaal nog een beetje spannend. Maar dat moet wel want Lucky houdt van rollen en dan is hij wel vaak heel vies.
  • Lucky is vaak liever lui dan moe. Hij is een beetje langzaam en je moet hem een beetje aanmoedigen om door te lopen.
paarden, Lucky
paarden, Lucky
paarden, Lucky